keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Uusi koirien kotihoitaja

Olen aiemmin toiminut kissojen kotihoitajana kaikkien muiden kivojen rekkujuttujen lisäksi. Viime kesänä oli hoidossani vaativia kissoja ja totesin, että nyt on tauon paikka. Syksyn mittaan kuitenkin haikeus valtasi mieltä kun ei konkreettisesti saanut auttaa eläimiä, mutta rankat kokemukset kuitenkin olivat vielä tuoreessa muistissa. Sitten aktiiviryhmässämme etsittiin kahdelle koiralle kotihoitopaikkaa. Siitä se sitten lähti.

Niro ja Juti matkasivat pitkän matkan takaa maaseudun rauhaan Hämeenlinnaan Lammille. Juti on 5-vuotias tyttö ja Niro 10-vuotias poika. Koirat etsivät yhteistä kotia. Automatka sujui hyvin, eli koirat ovat tottuneet matkustamaan autossakin. Ensimmäiseksi uuteen pihaan päästessä oli pieni pihapiiriin tutustumiskierros, jonne pääsi myös tarpeilleen. Sitten tutustuttiin uuden perheen muihin ihmisiin ja lähdettiin ihmettelemään ihan uutta taloa ja kaikkia uusia hajuja. Paljon on uutta, koirille ja hoitajillekkin! Perheemme kissat vasta tätä kaikkea uutta ihmettelivätkin ja linnoittautuivat turvallisen välimatkan päähän kodin yläkertaan.


Ihan heti ekana iltana tuli koiravaraaja Paula tutustumaan kavereihin, jotka hän otti varaukseensa. Eli näistä kavereista voi ottaa yhteyttä Paulaan, jos heille olisi tarjota se yhteinen koti. Paulan opastuksella pääsimme siis hyvin alkuun Jutin ja Niron kanssa. Kaverit ovat melko innokkaita varsinkin remmissä, joten siihen tarvitaan jämptiyttä ja oikeat ohjeet, miten lenkillä ei vedetä vaan se on kaikille osapuolille mukavaa. Jutilla on lisäksi sopivasti juoksuaika ja korvat ovat välillä vain koristeena. Ei siinä, upeat korvathan ne ovat! Jutin juoksu kyllä saa vähän Nironkin päätä sekaisin, vaikka onkin kastroitu uros, mutta ei kai kukaan 24/7 täysin ilman hormoonitoimintaa pysty elämään, jos juoksuinen narttu on koko ajan vieressä. Ja todellakin, hyvin tiivis pari tämä kaksikko on enkä missään nimessä näin aloittelijanakaan voisi suositella heidän erottamistaan.


Ensimmäinen yö oli kovin jännittävä ja vähän Juti itki ikäväänsä. Koirat olivat kaksin entisessä kissahuoneessa verkko-oven takana ja tulimme siihen tulokseen, ettei tällaista eristämistä tarvita. Sen jälkeen kaikki onkin sujunut rauhallisemmin ja ennenkaikkea hiljaisemmin. Koirat ovat rauhallisin mielin yönsä olohuoneessa ja pääsevät kuitenkin vapaasti liikkumaan. Täten ensimmäisenä työpäivänähän sitten oli roskispussi keittiön lattialla, tyhmä hoitotäti kun ei ajatellut nenäänsä pidemmälle! Yläkerran rappusissa on portti, että kissat kuitenkin saavat myös oman rauhansa. Portti ilmestyi sitten myös keittiön oveen, vaikkei se oikeasti sinne haluavaa koiraa pidättele, jos on sinne mennäkseen. Työpäivät onneksi on lyhyitä eikä pitkiä yksinoloaikoja tule ja niiden ajaksi täytyy vain jättää kaksikolle sopivaa puuhaa. Solmuluut oli pop, samoin näytti olevan naudan ydinluu, jonka sitten pienempi omi kokonaan ja Niro tyytyi kiltin oloisesti osaansa.


Ulkoilua harjoitellaan, tai siis lähinnä sitä nätisti kulkemista, että joka paikkaan ei ole kova kiire. Vedonestovaljaat, -pannat ja muut härpättimet eivät kuulosta kovin kivoilta, jossa vetäminen estetään väkisin. Nätisti kulkemisen tulee lähteä kouluttamalla siihen ja Paulan ohjeilla se hyvin onkin sujunut. Muistissa tosin on parantamisen varaa, ja tätä saadaankin sitten toistaa usein. Yksinkertaisia koulutusvinkkejä seuraamalla kyllä pääsee jo pitkälle! Kaksikko tuntee aika paljon käskyjä, eli eivät ole ihan pellossa kasvaneet, joten toimiminen on helppoa kun itse osaa. Ja mehän emme osaa, siksi Paula kouluttaa meitä kouluttamaan koiria. Ja hyvin on pärjätty, viihdymme koirien kanssa ja uskoakseni tyypit viihtyvät myös meillä.

Ilmat ovat olleet välillä kovasti pakkasen puolella ja pienempi tyttö selvästi palelee ulkona. Sehän ei sovi, joten lähestyin yhteistyökumppaniamme Jussipaitaa kysyen liikenisikö tytölle ikioma paita. Paita saapuikin hyvin pian postitse, ja näin kiitämme heitä!






maanantai 19. tammikuuta 2015

Rekku Rescuen vuosi 2014

Rekku Rescue kiittää kaikkia jäseniä, lahjoittajia, kotihoitajia ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta. Apunne on yhdistyksellemme kultaakin arvokkaampaa. Nyt on hyvä hetki pysähtyä miettimään kulunutta vuotta ja mitä kaikkea sen aikana olemme yhteisvoimin saaneet aikaiseksi.


Vuonna 2014 Rekku Rescuen kautta sai oman kodin 210 kissaa (200 suomalaista ja 10 virolaista) ja 68 koiraa (25 suomalaista ja 43 virolaista).
Vuoden 2014 aikana Rekku Rescue järjesti 5 leikkaustempausta, joiden yhteydessä leikattiin yhteensä 120 kissaa (71 mirriä ja 49 kollia). Tämän lisäksi Rekku Rescue osallistui monien eläinten leikkauskuluihin Suomessa ja Virossa.
Vuoden 2014 loppuessa kotihoitopaikoissa asustaa 27 kissaa ja 4 koiraa, joille toivottavasti löydämme omat kodit mahdollisimman pian.

Tulevana vuonna 2015 tulemme jatkamaan tärkeää työtä kodittomien eläinten hyvinvoinnin ja aseman edistämiseksi.

Ojenna auttava kätesi

Tee kestävä uuden vuoden lupaus ja auta löytöeläimiä liittymällä Rekku Rescue ry:n jäseneksi! Tuet eläinsuojelutyötä, jota Rekut tekevät kissojen ja koirien auttamiseksi Suomessa ja Virossa!
Jäsenmaksun suuruus on 20 € ja voit liittyä helposti täyttämällä liittymiskaavakkeen osoitteessa: www.rekkurescue.com/jaseneksi.php.
Jos olet jo jäsen, mutta jäsenmaksusi on tältä vuodelta maksamatta, voit suorittaa maksun yhdistyksen tilille FI63 5780 3820 0247 67. Laita maksuun viestiksi nimesi, osoitteesi ja sähköpostisi. Näin olet mukana tukemassa tärkeää työtä eläinsuojelun hyväksi!


Hyvää uutta vuotta kaikille!

lauantai 17. tammikuuta 2015

Kissakaveri-kampanja: Pappakissan kuulumiset

Viime blogikirjoituksessa kerroimme Kissakaveri- ja koirakaveri -kampanjamme ensimmäisestä avustuskohteesta, pappakissasta eli Kamusta. Kamu karkasi joulukuussa omille teilleen useammaksi viikoksi ja oli löydettäessään todella huonossa kunnossa. Kamun avuksi käynnistettiin kampanja, jolla haluttiin tukea omistajaa pappakissan eläinkäärikuluissa. Kiitos Etsijäkoiraliiton ja yksityisten lahjoittajien, Kamun kaksi ensimmäistä eläinlääkärilaskua on saatu maksettua.


 Kuluneen kahden viikon aikana Kamun vointi on vaihdellut suuresti. Maanantaina oli kolmas käynti eläinlääkärissä ja Kamun terveydentilanteesta saatiin taas vähän tarkempaa tietoa.

"Kamun vointi lähti pikkuhiljaa kohenemaan, ruokahalu kasvoi ja pappa alkoi olla jo hyvin virkeä ja seurankipeä. Kamuhan ei ole koskaan ennen ollut sylikissa, mutta karkumatkan jälkeen tuokin muuttui, sylin kaipuu näytti olevan kova. Yölläkin Kamu kömpii jalkoihin nukkumaan ja herättelee vähän väliä. Viime viikonloppuna tuli muutos vointiin, Kamu oksenteli ja ripuloi, jonka jälkeen alkoi tasapaino-ongelmat. Kissa roikotti päätään ja ravisteli korvia, sekä päätä ravistellessa saattoi kupsahtaa kumoon. Heti alkuviikosta olikin taas kontrolliaika lääkäriin ja tuota huojumista tutkittiin. Tarkkaa tietoa ei saatu, toinen korva on täynnä vaikkua, muttei tulehdusta näyttänyt olevan. Saimme taas uudet antibiootit, joita viikko kokeillaan, sen jälkeen katsotaan miten Kamu voi."


Eläinlääkäri arveli Kamun tasapaino-ongelmien johtuvan joko sisäkorvan tulehduksesta, tai mahdollisesti aivoverenvuodosta tai kasvaimesta. Näistä hoidettavissa olisi vain tulehdus, joten toivotaan että Kamun vointi paranee uuden antibiootin myötä. Insuliinia pappa ei tarvitse enää ollenkaan, elimistön oma insuliinintuotanto on elpynyt ja sokeritauti on remissiossa - sen puhkeaminen luultavasti johtui karkureissun aikana kohdanneesta yleisvoinnin romahtamisesta. Pappakissa tarvitsee nyt paljon onnea matkaan, kuluvan viikon voinnista riippuu papan tulevaisuus.






sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kissakaveri-kampanja: Pappakissan kohtalokas karkumatka

    Kissakaveri- ja Koirakaveri-kampanjamme pyrkivät auttamaan tapauskohtaisesti ahdingossa olevia yksityishenkilöitä eläimen hoitoon liittyvissä kuluissa. Esittelemme ensimmäisenä kohteenamme pappakissan tarinan.
  • "Itsenäisyyspäivän siivousta tehdessäni vanhaherra Kamu oli päässyt livahtamaan karkuun, luultavasti mattoja ulos viedessäni. Vasta myöhemmin illalla huomasin kissan kadonneen, Kamulla kun oli tapana myös mennä vaatekaappiin pitkille torkuille. Huhuilin ja huutelin, mutta kissaa ei näkynyt. Siitä alkoi 3 viikon paniikki. Seuraavana päivänä viritin loukun ja otin yhteyttä Etsijäkoiraliittoon, josta saimmekin heti seuraavana päivänä apua. Kissan jäljille päästiin, mutta ei löydetty sen olinpaikkaa. Herätyskello oli siitä lähtien soimassa aina aamuöisin, kun kiertelin paikkoja ja vein ruokaa niihin paikkoihin, jotka koira merkkasi. Ei jälkeäkään, päivästä toiseen etsin tuloksetta. Koko ajan oli vahva tunne, että Kamu on elossa. Tolkutin lapsillenikin, ettei missään vaiheessa saa luovuttaa! Jatkuvasti on ajateltava, että Kamu tulee takaisin kotiin. Se päivä tulikin - sain viestin, missä kerrottiin Kamun olevan löytöeläintalossa, joku oli toimittaanut kissan sinne. Hain samana päivänä huonokuntoisen kissan kotiin. Ensimmäinen yö meni kissaa vahtiessa, höppänä nukkui vieressäni. Aamulla kunto oli huonompi ja Rekku Rescuen vapaaehtoiset saapuivatkin kissaa nesteyttämään.

  • Tällä avulla selvittiin seuraavaan aamuun ja eläinlääkärin vastaanotolle asti. Kamulla todettiin pitkälle edennyt diabetes. Kotiin päästyämme alko kuntoutus. Syöttämistä, juottamista, vatsantoiminnan seuraamista ja insuliinipistoksia. Pikkuhiljaa Kamu alkaa vahvistua. Ikää on jo 16, joten eihän niitä elinpäiviä välttämättä enää kovin paljoa ole, mutta toiveena oli saada vanhus kotiin viimeisiksi elinpäiviksi tai -kuukausiksi, mahdollisesti vuosiksi. Itse aikoinaan Kamun pakkasesta pelastaneena sain parhaimman joululahjan tuntemattomalta henkilöltä, joka otti pahoin nälkiintyneen ja paleltuneen kissan syliinsä ja vei turvaan. Olen ikuisesti kiitollinen tälle mieshenkilölle sekä kaikille muille ihanille auttajille!"


Yhdistyksemme sai pyynnön avusta pappakissalle Etsijäkoiraliiton kautta, kun kävimme nesteyttämässä huonossa kunnossa ollutta kissaa. Omistajan elämäntilanteen vuoksi taloudelliset resurssit kissan kuntouttamiseksi ovat rajalliset, mutta me olimme sitä mieltä että pappa ansaitsee mahdollisuuden toipua koettelemuksistaan. Pappakissa on käynyt yhdistyksen yhteistyöeläinlääkärillä, ja omistaja oli valmis sopimaan koko summan takaisinmaksusta, mutta me haluaisimme olla mukana tukemassa kustannuksissa. Kiitos Etsijäkoiraliiton ja yksityisten lahjoittajien, ensimmäinen eläinlääkärilasku 445,72e on saatu kerättyä!

Pappakissa kävi kontrollikäynnillä perjantaina, ja seuraava kontrolli on taas 10 päivän päästä. Toisella käynnillä pappa sai silmätipat sekä antibiootin koska tulehdusarvot olivat edelleen koholla, mutta verensokeri oli hyvä ja ensimmäisellä käynnillä ollutta sydämen rytmihäiriötä ei enää ollut kuultavissa. Ruoka ja juoma maistuu oma-aloitteisesti ja vointi tuntuu menevän hitaasti mutta varmasti parempaan suuntaan.








Voit osallistua Kissakaveri-kampanjaamme

tilinumero FI09 5780 3820 0828 72

viite: 5306



Rekku Rescue ry:lle on myönnetty keräyslupa POL-2014-10502 ajalle 1.1.2015-31.12.2016 koko maahan Ahvenanmaata lukuun ottamatta.